Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis coissant (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (8 db)

40 dkg Nutri free mix per pane

csipet só

1 cs porélesztő

2 ek édesítő (1:4)

2 db tojássárgája

2 dl langyos rizstej

8 dkg margarin

+ mentes csokoládé tölteléknek

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ 1 db tojássárgája édesítővel és 4-5 ek rizstejjel kikeverve a kenéshez

Elkészítés:
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd beletesszük a tojássárgájákat és margarin, jól elmorzsoljuk, majd az élesztőt, elkeverjük, végül hozzáadjuk a rizstejet, és jó alaposan kidagasszuk. Letakarjuk és meleg helyen egy órát kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd jön a hajtogatást!!

Kinyújtjuk majd kettőt hajtunk rajta, hogy kis fomrája legyen, majd ezt ismételjük meg négyszer. Végül kör alakba kinyújtjuk (kezünk segítségével tudjuk formázni!), majd cikkekre vágjuk. Megtöltjük feldarabolt csokival és a vastagabb széle felöl feltekerjük , kiflit formázunk. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük a tojásos keverékkel. 45-50 fokon kelesztjük (igen, megint kelesztés!), kb 20 percet. Majd megint lekenjük a tojásos keverékkel és kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version