Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Aszalt paradicsomos – bazsalikomos lapkenyér (Glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Mester házi kenyérliszt

1 kk só

4 gr porélesztő

1 dl rizstejszín

1,2 dl rizstej

bazsalikom

6 gr útifűmaghéj

15 gr tápiókakeményítő

8 db aszalt paradicsom (nem az olajos!)

1 ek olaj

+ rizstejes olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük  (a paradicsomot apróra felvágva!), elkeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet és rizstejszínt, jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és evvel is kidolgozzuk.

Majd hagyjuk kelni 30 percet.

Majd jön a formázás , ha letelt az idő. Egy nagy gombócot formázunk, amit sütőpapírra teszünk, majd elkezdjük lapítani kb 1,5 – 2 ujjnyira. Majd lekenjük rizstejes olajjal, késsel bevagdossuk szeletekre, villával a szeleteket megszúrjáljuk és 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version