Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

„Sulis” csoki leöntött (Glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

5 db tojás

9 dkg Nocarb rost sütőmix

2 ek vanília aroma

1 cs sütőpor

2 ek édesítő (1:4)

1 dl rizstejszín

Csokiöntet:

3 dl rizstej

2 dl rizstejszín

50 gr Vegifeel vegán csokis protein (ITT)

30 gr holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, hozzáadjuk a rizstejszínt. Kikeverjük, majd hozzáadjuk a rost mixet és sütőport. Kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a tojásfehérje habot és óvatosan kikeverjük.  180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük. Az öntet hozzávalóit kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha mind a kettő kihűlt, akkor tálalható.

Exit mobile version