Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
8 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
2 dkg Viva Natura Univerzális növényi komplex – KATT IDE – ITT TALÁLOD
2,5 dkg Viva Natura spenót por- KATT IDE – ITT TALÁLOD
2 dkg Viva Natura Inaktív sörélesztőpor- KATT IDE – ITT TALÁLOD
só
1 cs sütőpor
3,8 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
50 dkg vegyes zöldségkeverék
2 dkg Viva Natura cékla por- KATT IDE – ITT TALÁLOD
1,5 dkg útifűmaghéj
1 dl növényi tejszín
ízlés szerint só
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk kör alakba.
A töltelék alapanyagait kikeverjük, majd a tésztára rakjuk , elegyengetjük úgy, hogy a széleire ne kerüljön.
Majd a széleit ráhajtogatjuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük ( vagy már azon nyújtottuk!), széleit olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
A Viva Natura termékeket itt találjátok – KATT IDE – ITT TALÁLOD