Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sütőtökös muffin (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Aby kenyérliszt

145 gr rizstejszín

2 db tojás

1 cs sütőpor

1 kk fahéj

2 ek édesítő (1:4)

15 dkg sült sütőtök

8,5 dkg margarin (puha)

Krém:

2 dl rizstej

1 cs csokoládés pudingpor

7,5 dkg paleo csokoládé

40 gr rizstejszín

ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

A muffinhoz a száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük. Majd egy másik tálba kikeverjük a nedves hozzávalókat (margarin, sütőtök,tojás,rizstejszín). Majd ezután a száraz alapanyagokhoz adjuk a kikevert nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük.  Muffin formákba kanalazzuk ( kb. 1 – 1,5 ek egy adag), tetejét elsimítjuk. Majd 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingot kikeverjük a rizstejjel és édesítővel, megfőzzük, majd hozzákeverjük a csokoládét és rizstejszínt, egyneműre főzzük.

Majd ha kihűltek a muffinok, akkor díszítjük a krémmel.

Exit mobile version