Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vendégváró szelet (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

15 dkg Nocarb vaníliás muffinpor

1,5 dkg édesítő (1:4)

3,7 dl víz

1 kk olaj

20 dkg Nocarb kakaós muffinpor

1,5 ek édesítő (1:4)

3,5 dl víz

1 kk olaj

Krém:

7 dl kókusztej

kb 15 dkg barna rizsliszt

1 db tojás

15 dkg margarin

2 ek vanília aroma

1 cs vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A vaníliás muffinport kikeverjük az édesítővel, vízzel és olajjal, majd sütőpapíros tepsibe tesszük és megsütjük 180 fokon kb 25-30 perc alatt.

A kakaós muffinport összedolgozzuk a vízzel, édesítővel és olajjal, majd két részre osztjuk és kinyújtjuk a tepsink méretére, majd sütőpapíros tepsire tesszük és megsütjük őket kb 15 perc alatt.

A krém alapanyagait (a margarinon kívül) jól kikeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint.

Majd ha kihűltek a lapok, akkor rétegezzük – kakaós lap – krém – vaníliás piskóta – krém és kakaós lap. Majd hagyjuk egy éjjelt , hogy összeálljon, majd poreritrittel megszórva tálaljuk.

Exit mobile version