Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mézes krémes – Nocarb (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (nagy tepsihez

50 dkg Nocarb vaníliás muffinpor

9 dl víz

1 ek olaj

5 ek édesítő (1:4)

1-2 ek mézeskalács fűszerkeverék (Lucullus)

Krém:

1 l rizstej

ízlés szerint édesítő

2 ek vanília aroma

2 db tojás

15 dkg Nocarb daramix (de csinálhatjuk úgy, hogy 10 dkg daramix és a maradék Nocarb vaníliás muffinpor)

+ szilvalekvár (vagy barack)

+ paleo csoki a tetejére

Elkészítés:

A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk. Majd 5 részre osztjuk és mindegyiket kinyújtjuk (nyugodtan szórjunk alá nyújtásnál a muffinporból). Majd egyesével megsütjük. A krém hozzávalóit kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Majd elkezdjük rétegezni – egy vaníliás lap – lekvár – krém…amíg el nem fogy. Majd csokival borítjuk és hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.

Exit mobile version