Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Amerikai krémes (glutén,tej,szójamentes)

Hozzávalók:

1 cs Nocarb kakaós muffinpor

2 ek édesítő (1:4)

1 ek olaj

3,5 dl víz

Vaníliás krém:

2 cs vaníliás pudingpor

5 dl rizstej

2,5 ek édesítő

3 db tojásfehérje

Tejszín réteg:

4 dl Meggle decor (tejmentes tejszín!)

Elkészítés:

A piskóta alapanyagait egy tálban kikeverjük, majd egy sütőpapíros tepsibe tesszük (18×23), majd 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

A vaníliás krémhez a rizstejjel kikeverjük az édesítőt és a pudingot, majd sűrűre főzzük. Közben kemény habbá verjük a fehérjét, majd ha kész a puding, akkor beleforgatjuk, pár percig főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük.

Majd a piskótára tesszük a vaníliás krémet, majd a habot (csak akkor ha a pudingos krém már meghűlt!), majd decor cukorral vagy kakaóporral díszítjük.

Exit mobile version