Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Somlói galuska – barna rizslisztes

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt

3 g bambuszrost

2 dkg tápióka keményítő

2 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2 dkg útifűmaghéj

3 dl víz

2 ek vanília aroma

1 kk citromlé

Krém:

csokis:

5 dl rizs vagy kókusztej

1,5 dl rizstejszín

ízlés szerint édesítő

2,5 ek holland kakaópor

kb 6-7 ek barna rizsliszt

vaníliás krém:

5 dl rizs vagy kókusztej

1,5 dl rizstejszín

ízlés szerint édesítő

3 ek vanília aroma

kb 6-7 ek barna rizsliszt

+ mentes csokoládé

+ rumaroma

+ darált dió

+ növényi cukormentes tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan kikeverjük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és kb 25-30 perc alatt megsütjük. hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez az alapanyagokat (kivétel rizstejszín) kikeverjük és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt. (Mind a két krémnél így járunk el!).

Majd a piskótát felvagdossuk csíkokra, egy tál aljába tesszük egy részét, majd jön a rumaroma és darált dió, majd csokis krém, majd újra piskóta…. vaníliás krém.. amíg el nem fogy.

Majd olvasztott csokival befedjük, hagyjuk pár órát állni (vagy egy éjjelt). Növényi tejszínnel tálaljuk.

Exit mobile version