Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
3 g bambuszrost
2 dkg tápióka keményítő
2 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 dkg útifűmaghéj
3 dl víz
2 ek vanília aroma
1 kk citromlé
Krém:
csokis:
5 dl rizs vagy kókusztej
1,5 dl rizstejszín
ízlés szerint édesítő
2,5 ek holland kakaópor
kb 6-7 ek barna rizsliszt
vaníliás krém:
5 dl rizs vagy kókusztej
1,5 dl rizstejszín
ízlés szerint édesítő
3 ek vanília aroma
kb 6-7 ek barna rizsliszt
+ mentes csokoládé
+ rumaroma
+ darált dió
+ növényi cukormentes tejszín
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet és alaposan kikeverjük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és kb 25-30 perc alatt megsütjük. hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez az alapanyagokat (kivétel rizstejszín) kikeverjük és sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a rizstejszínt. (Mind a két krémnél így járunk el!).
Majd a piskótát felvagdossuk csíkokra, egy tál aljába tesszük egy részét, majd jön a rumaroma és darált dió, majd csokis krém, majd újra piskóta…. vaníliás krém.. amíg el nem fogy.
Majd olvasztott csokival befedjük, hagyjuk pár órát állni (vagy egy éjjelt). Növényi tejszínnel tálaljuk.