Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Pudingos rakott palacsinta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

50 dkg Mester palacsintapor

30 gr Orgran tojáspótló (ITT)  + kb 0,75 dl víz – jól kikeverve

3 ek olaj

2 ek édesítő (1:4)

1 l víz

+ 1 cs puncs puding édesítővel és 3 dl rizstejjel megfőzve

+ 1 cs vanília puding édesítővel és 3 dl rizstejjel megfőzve

+ 1 cs csokoládé puding édesítővel és 3 dl rizstejjel megfőzve

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az édesítőt, elkeverjük, majd a víz felét , kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Jó alaposan kikeverjük. Majd kisütjük (én kb 3-4 palacsintánként újra olajozom vékonyan a serpenyőt!)

Majd megfőzzük a pudingokat.

Ha meghűltek a pudingok, akkor megtöltjük a palacsintákat (én csokissal és puncsossal töltöttem, plusz rétegeztem a fennmaradt pudinggal és vaníliással öntöttem le a tetejét.)

Exit mobile version