Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg darált dió
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
12,5 dkg tápióka keményítő
3 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
1 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
10 dkg barna rizsliszt
2 ek vanília aroma
10 dkg darált mák
5 dl növényi tej
10 dkg margarin
1 dl növényi tejszín
+ 15 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé olvasztva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport, édesítőt, barna rizslisztet, mákot, növényi tejet egy lábasban kikeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a tejszínt és a margarint.
Ha megsült és kihűlt a piskóta három részbe vágjuk.
A középső részt összemorzsoljuk és a krémhez adjuk, elkeverjük.
Majd az alsó piskótát visszatesszük a formába, erre jön a piskótás krém, majd a felső piskóta lap.
Tetejét olvasztott csokival borítjuk.