Hozzávalók ( 4 db )
25 dkg Aby házi kenyérliszt
25 dkg főtt áttört burgonya
1 kk só
4 gr porélesztő
3 ek olaj
kb 1,5 – 2 dl víz (szükség szerint adhatunk még hozzá)
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd élesztőt, ezt is elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a burgonyát és összekeverjük. Majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, összedolgozzuk, végül az olajat beledolgozzuk. Letakarjuk és meleg helyen pihentetjük , kelesztjük egy órát. Majd 4 gombócot készítünk belőle, és olajos lapon lenyomkodjuk kezünk segítségével. Az olajat felforrósítjuk, majd kisütjük benne. (Érdemes szalvétára vagy papír kéztörlőre tenni a kisült lángost, hogy az olajat kissé beszívja róla!).