Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sós perec (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

15 dkg Schar Farina

15 dkg Schar Mix B

10 gr só

10 gr útifűmaghéj

10 dkg margarin – puha

1 db tojás

1,5 dl víz – kézmeleg

5 gr porélesztő

+ 1 db tojás

+ 3 ek víz – 0,5 ek só – 1,5 ek Schar mix b keveréke (végső kenéshez)

Elkészítés:

A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, útifűmaghéjat és elkeverjük. Beletesszük a tojást és margarint, majd elmorzsoljuk. Végül a vizet és alaposan kidagasztjuk, majd 30 percet kelesztjük.

Majd négy részre osztjuk és kisodorjuk őket enyhén lisztes lapon. Majd megformázzuk. Felvert tojással lekenjük, majd 10 percet 180 fokos sütőben sütjük. Majd kivesszük, „lekenjük” a sós „kencével”, majd vissza tesszük a sütőbe és még kb 10 percig sütjük.

Exit mobile version