Hozzávalók:
40 dkg Nutri free mix per pane
2,5 ek édesít (1:4)
1 cs porélesztő
2 db tojás
6 dkg margarin
2 – 2,2 dl rizstej (langyos)
15 gr útifűmaghéj
1,5 ek fahéj
Töltelék:
kb 10 dkg Mester diabetikus étbevonó
rizstejszín
1,5 ek Mester holland kakaópor
ízlés szerint édesítő (por alakban)
fahéj
+1 db tojás a kenéshez
+ rizstejszínnel kikevert porédesítő
+ mandula – reszelt
Elkészítés:
A lisztet, édesítőt, útifűmaghéjat, élesztőt egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és margarint, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a rizstejet és jó alaposan kidolgozzuk. Majd két részre osztjuk, és az egyikbe fahéjat gyúrunk. Majd 1 órát kelesztjük.
Majd mind a két adag tésztát egyforma méretűre kinyújtjuk.
Felolvasztjuk az étbevonót , kikeverjük az édesítővel,kakaóporral,rizstejszínnel, majd megkenjük a sima lapot. Rátesszük a fahéjas lapot és a maradék „csokis szószba” fahéjat keverünk, majd megkenjük evvel. Feltekerjük, és háromszögekre vágjuk a feltekert tésztát.
Sütőpapíros tepsire tesszük és megkenjük felvert tojással.
180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Forrón lekenjük az édesítős risztejszínnel (ettől lesz szép fényes!!!), majd megszórjuk a mandulával.