Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli – Doves Farm (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

35 dkg Doves Farm önkelesztő lisztkeverék

2 ek édesítő (1:4)

5 gr élesztő

10 dkg margarin

1 db tojássárgája

0,75 – 1 dl langyos rizstej

+ darált dió (én kb 20 dkg ot használtam- édesítő – víz keveréke)

+ 1 db tojásfehérje a kenéshez

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és tojássárgáját. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a rizstejet. Jól kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, megtöltjük a diós krémmel, két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük a tojásfehérjével. Megszurkáljuk. Majd 180 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version