Hozzávalók:
50 dkg Aby házi kenyérliszt
25 dkg méz
25 dkg margarin
1 cs sütőpor
fahéj
mézeskalács fűszerkeverék
ha szükséges édesítő
+ rizsliszt
+ csokoládé – díszítő anyagok
Elkészítés:
A lisztet, fűszereket és a sütőport egy tálban összekeverjük. Majd hozzáadjuk a méz és a margarin összeolvasztott elegyét és jó alaposan összegyúrjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nagyon ragad, akkor 1-2 ek lisztet hozzá adhatunk).
Majd 30 percet pihentetjük a tésztát.
Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
180 fokos sütőben kb 8-12 perc alatt megsütjük. ( Figyelem! A második, harmadik tálca mézes gyorsabban sül, mivel a sütő melegebb addigra! )
Majd ha kihűlt, akkor díszítjük.