Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mézeskalács – Aby (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

50 dkg Aby házi kenyérliszt

25 dkg méz

25 dkg margarin

1 cs sütőpor

fahéj

mézeskalács fűszerkeverék

ha szükséges édesítő

+ rizsliszt

+ csokoládé – díszítő anyagok

Elkészítés:

A lisztet, fűszereket és a sütőport egy tálban összekeverjük. Majd hozzáadjuk a méz és a margarin összeolvasztott elegyét és jó alaposan összegyúrjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nagyon ragad, akkor 1-2 ek lisztet hozzá adhatunk).

Majd 30 percet pihentetjük a tésztát.

Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, szaggatjuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.

180 fokos sütőben kb 8-12 perc alatt megsütjük. ( Figyelem! A második, harmadik tálca mézes gyorsabban sül, mivel a sütő melegebb addigra! )

Majd ha kihűlt, akkor díszítjük.

Exit mobile version