Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli – Aby (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (1 rúd!!)

25 dkg Aby kenyérliszt

1 db tojássárgája

1 ek édesítő (1:4)

4 gr porélesztő

12,5 dkg zsír – puha

kb 6-8 ek rizstej

+ töltelék : 12 dkg mák darálva, édesítve, és annyi rizstejjel elkeverve, hogy kenhető legyen

+ 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy nagy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a zsírt, és jól összedolgozzuk vele. Lassan adagoljuk bele a rizstejet, ahogy szükséges. Majd meleg helyen 1 órát pihentetjük.

Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.

Megkenjük a kikevert töltelékkel, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük, hagyjuk 30 percet pihenni letakarva.

Majd lekenjük tojásfehérjével, megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version