Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Diós korongok (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

5 db tojás (M)

1 cs sütőpor

1,5 ek édesítő (1:4)

5 dkg darált dió

6,5 dkg Aby házi kenyérliszt

+ baracklekvár

+ olvasztott csokoládé

+ darált dió

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük  az édesítővel és a dióval, majd a hab felét hozzáadjuk. Avval is jól kikeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Kikeverjük, végül beleforgatjuk a hab másik felét. Óvatosan összeforgatjuk. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és kb 20-30 perc alatt megsütjük. Majd ha kihűlt a piskóta, akkor pohár segítségével szaggatjuk, majd a közepén elvágjuk. Megkenjük lekvárral, majd az oldalát is, beleforgatjuk a dióba, majd csokival borítjuk.

Exit mobile version