Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Színes sacher golyók (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

4 db tojás

5 gr sütőpor

1 ek édesítő (1:4)

15 gr holland kakaópor

6,5 dkg Aby házi kenyérliszt

+ 15-20 dkg baracklekvár (ez függ a lekvár állagától – folyósabb vagy keményebb)

+ dekorcukorkák

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük az édesítővel, majd kakaóporral.  Végül hozzáadjuk a lisztet és sütőport, jó alaposan elkeverjük (tehetjük egyébként egész egyszerűen egy turmixba, és avval „keverjük”). Majd sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

Majd ha kihűlt a piskóta, felkockázzuk, morzsoljuk. Hozzáadjuk a lekvárt és jól összegyúrjuk, majd golyókat formázunk belőle. Végül dekorgyöngybe, darába forgatjuk.

Exit mobile version