Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Aszalt szilvával töltött csirkemell hercegnő burgonyával és zöldfűszeres öntettel (glutén,tej, tojás cukor, szójamentes)

Hozzávalók:

Csirke:

1 egész csirkemell

aszalt szilva

szerecsendió

olaj

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, majd felcsíkozzuk. Minden darab közepére aszalt szilvát teszünk és feltekerjük, Szorosan egymás mellé tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd lekenjük az előzőleg kikevert olaj – só – szerecsendió elegyével. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon 30 percet így sütjük, majd levesszük az alufóliát és lekenjük megint, majd szép aranybarnára sütjük.

Hercegnőburgonya:

Hozzávalók:

1 kg burgonya

2 db tojássárgája

2 ek margarin

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. Megfőzzük, majd összetőrjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját, jól kikeverjük. Majd habnyomóba ( sütikinyomóba ) tesszük és sütőpapíros tepsire nyomkodunk belőle. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt barnásra sütjük.

Zöldfűszeres öntet:

Hozzávalók:

2,5 dl rizstejszín

4 dkg Aby házi kenyérliszt

3 dl rizstej

4 dkg margarin

szárított petrezselyem

tárkony

bazsalikom

Elkészítés:

Az összes alapanyagot egy tálban kikeverjük, majd lábasba öntjük és besűrítjük.

Tálalásnál az öntetet a húsra kanalazzuk.

Exit mobile version