Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hajtott „sajtos” pogi (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Barna rizsliszt

9 dkg Orgran gluténpótló

4 dkg köles liszt

3 dkg tápióka keményítő

1 ek útifűmaghéj

5 gr porélesztő / 1 cs sütőpor + 1 ek citrmolé vagy ecet

2 kk só

2 db tojás (S)

10 dkg margarin – puha

2 dl víz

+ tojás a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olvasztott margarin a kenéshez

+ reszelt növényi sajt

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni. ( Ha sütőport használunk, akkor pihentessük 10 percet),  Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk, megkenjük margarinnal, megszórjuk reszelt növényi sajttal, majd félbe hajtjuk és megismételjük. Majd nyújtunk rajta kb 2 ujjnyira. Majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással, majd 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version