Hozzávalók:
30 dkg Doves Farm önkelesztő lisztkeverék
5 dkg Orgran gluténpótló
1 db tojás
2 ek édesítő (1:4)
8,5 dkg puha margarin
5 gr porélesztő
10 gr útifűmaghéj
kb 1,1 – 1,2 dl rizstej
+ rizsliszt a szóráshoz
+ kb 10 dkg dió (édesítővel és vízzel elkeverve)
+ Mester diabetikus étbevonó
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojást és a margarint, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan összedolgozzuk, majd egy órát pihentetjük.
Majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk, az egyiket csokival megkenjük, a másikat pedig a diós krémmel. Majd feltekerjük őket, és össze csavarjuk. Majd szilikon kenyérformába tesszük és felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.