Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis – diós kalács (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

30 dkg Doves Farm önkelesztő lisztkeverék

5 dkg Orgran gluténpótló

1 db tojás

2 ek édesítő (1:4)

8,5 dkg puha margarin

5 gr porélesztő

10 gr útifűmaghéj

kb 1,1 – 1,2 dl rizstej

+ rizsliszt a szóráshoz

+ kb 10 dkg dió (édesítővel és vízzel elkeverve)

+ Mester diabetikus étbevonó

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. Majd hozzáadjuk a tojást és a margarint, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és jó alaposan összedolgozzuk, majd egy órát pihentetjük.

Majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk, az egyiket csokival megkenjük, a másikat pedig a diós krémmel. Majd feltekerjük őket, és össze csavarjuk. Majd szilikon kenyérformába tesszük és felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version