Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás pogácsa – Aby (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (18 db nagyobb pogácsa)

25 dkg Aby házi kenyérliszt (ITT)

25 dkg főtt , áttört burgonya

1 db tojás

8 dkg margarin – olvasztott

1-2 kk só (ízlés szerint)

5 gr porélesztő

1 dl víz

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ 1 db tojás a kenéshez

+ növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet és a burgonyát egy nagyobb tálba tesszük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan összedolgozzuk (használhatunk kézi mixert is – dagasztó fejjel). Majd letakarjuk és 1 órán  kelesztjük meleg helyen. Ha letelt az idő, rizsliszttel szórt lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. két ujjnyi vastagra és szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, majd tojással lekenjük, megszórjuk növényi sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version