Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kolozsvári rakott káposzta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

1,5 savanyú káposzta

1 kg darált hús (sertés)

50 dkg rizs

bors

pirospaprika

20 dkg erdélyi szalonna

2 fej hagyma

őrölt kömény

majoranna

2 dl rizstejszín

olaj

Elkészítés:

A savanyú káposztát kimossuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk. Majd olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és megpirítjuk. A rizst megfőzzük. Egy cserépedény egy szalonna darabbal kizsírozunk, majd a káposzta harmadát alulra tesszük, majd rizs és darált hús, rá szalonna darabok (tehetünk még kolbászt is bele), majd ismét rétegek. A tetejét káposztával zárjuk. Majd meglocsoljuk a rizstejszínnel. Letakarva másfél órát sütjük 180 fokon , majd levesszük az edény tetejét és ráteszünk szalonna darabokat. 30 percig így sütjük. Majd tálaljuk.

Exit mobile version