Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokival töltött csokis – kókuszos fánk golyó (glutén,tej, cukormentes)

Hozzávalók:

30 dkg Piaceri Mediterranei Farina

1,5 ek édesítő (1:4)

5 gr porélesztő

1 db tojás

10 dkg margarin – puha

1,25 dl rizstej

+ mentes csokoládé

+ kókuszreszelék (lehet színes tortadara is, amit a gyerekek szeretnek)

+ olaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a toját és a margarint, majd összedolgozzuk, végül a rizstejjel alaposan kidolgozzuk. Majd hagyjuk egy órát kelni. Majd golyókat formázunk belőle, csokival megtöltjük, majd forró olajban kisütjük. Ha megsült , akkor leitatjuk az olajat róla. Majd olvasztott csokiba mártjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Exit mobile version