Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

„Sajtos” grissini – Aby (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (kb 20-30 db – mérettől függ!)

25 dkg Aby pizza liszt

15 dkg Növényi sajt

1-2 kk só

2 db tojás

4 gr porélesztő

3 dkg margarin

kb 1 dl víz

+ 1 db tojás a kenéshez

+ növényi sajt a szóráshoz

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk az alapanyagokat, jó alaposan összedolgozzuk és egy órát kelesztjük. Ha megkelt, akkor kicsípkedünk a tésztából és kisodorjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük felvert tojással,majd megszórjuk növényi sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben b 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version