Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mini perecek (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

65 dkg Schar Mix B

1 – 1,5 ek só

1,5 cs porélesztő

3 db tojás

1 dl rizstejszín

1 dl növényi joghurt

3 dl víz

10 dkg margarin

+ 1 db tojás a kenéshez

+ rizsliszt a nyújtáshoz

 

Elkészítés:

Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük 1 órát. Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. / vagy kisodorjuk és perec formát hajtunk belőle. ( a foton mind a kettő van!!)

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük felvert tojással és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version