Hozzávalók:
35 dkg Mester házi kenyérliszt
1 kk só
5 gr porélesztő
2 ek burgonyapehely
1 ek barna rizsliszt
3,7 dl víz
1,5 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet,sót,burgonyapelyhet,barna rizslisztet egy tálba tesszük és összekeverjük. Majd hozzáadjuk az élesztőt, elkeverjük vele.
Majd hozzáadjuk a vizet (én mindig kézmeleget használok, mert nem esik jól hideggel „gyúrkodni”).
Jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, avval is eldolgozzuk.
Majd megformázzunk kerek alakúra és egy 18 cm es csatos torta formát teszünk köré . tetejét lekenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.
50 fokon 30 percet kelesztjük, majd további 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.