Hozzávalók (4 rúdhoz)
30 dkg Mester süteményliszt
30 dkg Mester kelt tészta liszt
20 dkg zsír
1,5 cs porélesztő
2 db tojássárgája
4 ek édesítő (1:4)
3,25 dl langyos rizstej
Töltelék:
Almás diós
kb 25-30 dkg darált dió, ebbe belereszelünk 2 db közepes almát, édesítjük és annyi rizstejet adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen
Szilvás-mákos
20-25 dkg darált mák – 10 dkg szilvalekvár -édesítő – és annyi rizstej,hogy kenhető massza legyen
+ rizsliszt a nyújtáshoz
+ a megmaradt tojásfehérje a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a puha zsírt, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a rizstejet és alaposan kidolgozzuk. Egy órát kelesztjük.
Majd rizslisztes lapon 4 fele vesszük őket, kinyújtjuk téglalap alakra. Megkenjük a töltelékkel. Két hosszanti szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük a tojássárgájával. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ismét lekenjük a tojásfehérjével és további kb 10-15 percig sütjük.