Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli – Mester család (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (4 rúdhoz)

30 dkg Mester süteményliszt

30 dkg Mester kelt tészta liszt

20 dkg zsír

1,5 cs porélesztő

2 db tojássárgája

4 ek édesítő (1:4)

3,25 dl langyos rizstej

Töltelék:

Almás diós

kb 25-30 dkg darált dió, ebbe belereszelünk 2 db közepes almát, édesítjük és annyi rizstejet adunk hozzá, hogy kenhető massza legyen

Szilvás-mákos

20-25 dkg darált mák – 10 dkg szilvalekvár -édesítő – és annyi rizstej,hogy kenhető massza legyen

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ a megmaradt tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a puha zsírt, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a rizstejet és alaposan kidolgozzuk. Egy órát kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon 4 fele vesszük őket, kinyújtjuk téglalap alakra. Megkenjük a töltelékkel. Két hosszanti szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük a tojássárgájával. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ismét lekenjük a tojásfehérjével és további kb 10-15 percig sütjük.

Exit mobile version