Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli – Mester (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (4 nagy vagy 8 kisebb)

30 dkg Mester házi kenyérliszt

40 dkg Mester süteményliszt

20 dkg Mester kelt tésztaliszt

5 dkg édesítő (1:4)

3 db tojás

2 cs porélesztő

35 dkg puha zsír

3 dl langyos rizstej

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Töltelék:

1.

20 dkg mák – édesítő – rizstejszín keveréke (kenhető állagú legyen)

2.

20 dkg gesztenye massza – édesítő – 5-6 ek rizstejszín

3.

20 dkg gesztenyemassza – 5 dkg olvasztott csoki – 1,5 ek holland kakaópor – édesítő

4.

20-25 dkg darált dió – édesítő – rizstejszín (kenhető állagú legyen)

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a zsírt, eldolgozzuk benne. Majd hozzáadjuk a rizstejet, jó alaposa kidolgozzuk, majd meleg helyen pihentetjük egy órát.

Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, és 8 (vagy 4 ) részre osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel (8 db nál mindegyikből kettő rúd lesz).

Majd behajtjuk a két szélét és a másik oldalról pedig feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük felvert tojással. 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version