Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mentes péksütik – sós kifli, bagett, hamburger zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

10 dkg Hajdina liszt

10 dkg Tápióka liszt

18,5 dkg köles liszt

45 gr útifűmaghéj

5 gr útifűmaghéj őrlemény

2 kk só

1 cs sütőpor

5 dl víz

1 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ decor só

+ szezámmag

+ kölesliszt (ezzel megszórjuk a lapunkat és azon formázunk)

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Majd alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk 5-10 percet állni. Majd két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk kör alakba, majd négy részre vágjuk és minden cikkejből kiflit csavarunk fel a szélesebb része felől. A másik részből egy bagettet és egy zsemlét formázunk.

Majd sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük olajjal vékonyan. Megszórjuk decor sóval a kifliket, a bagettet bevagdossuk, a zsemlére szezámmagot szórunk.

Majd 180 fokos sütőben megsütjük őket.

A kiflit kb 35 perc alatt, a bagettet és a zsemlét kb 50-55 perc alatt.

Exit mobile version