Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Lenmagos kenyér 1 (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Naturbit Barna rizsliszt

20 dkg Naturbit  Köles liszt

2 kk só

1 cs sütőpor

2 dkg lenmagliszt

50 g útifűmaghéj őrlemény

4,5 dkg tápióka keményítő

kb 7 dl víz

1 ek citromlé

+ olaj

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a  vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk. Majd két részre vesszük. Kenyereket formázunk belőle, vagy egy kenyeret és kettő kis bucit. Sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük olajjal, majd 180 fokos sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version