Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis – kakaós kalács (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

35 dkg Alfa Mix

10 dkg eritrit

1 db tojás

5 gr porélesztő

10 dkg margarin

kb 1,5 – 2 dl víz

1 ek holland kakaópor

3-4 dkg csokoládé aprítva

+ 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a tojást. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet. Alapaosan kidolgozzuk, majd három részre osztjuk. Az egyikbe a csokidarabokat tesszük, a másikba kakaóport, a harmadik üresen marad. Majd egy szilikon kenyérformába kanalazzuk felváltva őket. Majd egy órát kelesztjük (én hütőbe tettem és csak másnap sütöttem meg, tehát egy éjjelt kelt a hütőben). Sütés előtt felvert tojással lekenjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version