Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Édes csokis perec (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Mester házi kenyérliszt

1,5 ek édesítő

5 gr porélesztő

1 db tojás

3,5 dkg puha margarin

kb 1,5 dl langyos rizstej

+ 1 db tojás a kenéshez

+ olvasztott Mester diabetikus étbevonó

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a margarint. Eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk a rizstejet és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen egy órát pihentetjük. majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, 6 részre osztjuk. Kisodorjuk őket és perecet formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük és tojással lekenjük. 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsüótjük. Olvasztott csokival borítjuk, díszíthetjük cukorkákkal. (Nekem Annusom jól kidíszítette!! :D )

Exit mobile version