Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis gombóc (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

45 dkg burgonya

1 db tojás

1 ek édesítő

kb 10 dkg Mester házi kenyérliszt

+ Mester diabetikus étbevonó

+ rizsliszt

+ Mester kenyérmorzsa – pirítva

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük és megfőzzük. Majd leturmixoljuk a főtt borgonyát. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk (ha szükséges , adjunk hozzá még lisztet – ez attól is függ, mennyire volt nedves a burgonya). Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, kockákat vágunk belőle, majd csokit teszünk a közepébe és golyókat formázunk belőle. Forró, sós vízben kifőzzük. Majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Exit mobile version