Hozzávalók:
Vadas szósz:
3 db nagyobb répa
1 zeller
2 fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma (én kihagytam belőle)
babérlevél
só
bors
mustár
növényi tejföl (ITT)
Zsemlegombóc:
4 db szikkadt zsemle (lemértem és kb 60 dkg volt!!)
5 dl víz
2 ek útifűmaghéj (ITT)
só
medvehagyma
18,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
olaj
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk, majd a mustáron és növényi tejföön kívűl mindent felteszünk főni egy lábasban. Majd ha megfőtt, akkor botmierrel pépesítjük, és ízesítjük mustárral, majd növényi tejföllel.
A zsemlegombóchoz a zsemléket felaprítjuk, majd olajon picit megpirítjuk. Majd egy tálba tesszük, és az összes hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk, majd gombócokat formázunk belőle és forró vízben kifőzzük.
Majd tálaljuk.