Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Rumos mazsolás kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Wise Food kuglóf lisztkeverék

2 ek édesítő (1:4)

4 g sütőpor

15 g olaj

20 g citromlé

1-2 ek rumaroma

10 dkg mazsola

2 dl növényi tej

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól összedolgozzuk, majd pihentetjük 10-15 percet. Majd szilikon lapon tenyerünkkel ellapogatjuk és feltekerjük.  Veknit formázunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük (tehetjük sütőpapírral kibélelt kenyér formába is), majd olajjal vékonyan lekenjük.

Tetejét bevagdossuk. Majd 10 percet pihentetjük.

190 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.

Wise Food kuglóf lisztkeverék itt:

Exit mobile version