Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mini „sajtos” cipók (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

50 dkg Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

2 kk só

2 dl növényi joghurt

5 dkg margarin

7,2 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a tetejére

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.

Majd 3-4 részre osztjuk, cipókat formázunk belőlük és sütőpapíros tepsire tesszük.

Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk a növényi sajttal, majd 190 fokon kb. 60 perc alatt megsütjük.

Bake Free szénhidrátcsökkentett kenyérliszt itt:

https://edenpremium.hu/termek/bake-free-szenhidrat-csokkentett-kenyer-lisztkeverek-1000g/

Exit mobile version