Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mandulás – almás – diós (glutén,tej,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

12,5 dkg Mandulaliszt

10 dkg Nocarb rost sütőmix

6 db tojás

10 gr utifűmaghéj

50 gr kókuszolaj

0,5 dl víz

2 ek édesítő (1:4)

Töltelék:

1 kg alma

15 dkg durvára darált dió

ízlés szerint édesítő

fahéj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait jó alaposan összedolgozzuk, majd a felét egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk.

Az almát megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük, majd édesítjük. Hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a diót és fahéjat, majd a tésztára tesszük. A maradék tésztát pedig ráreszeljük a sütire.

180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version