Hozzávalók:
Sima piskóta:
4 db tojás
3 dkg Vegifeel vegan protein
1,5 ek édesítő
4 gr sütőpor
Kakaós piskóta:
4 db tojás
3 dkg Vegifeel vegan protein – csokis
1,5 ek édesítő
4 gr sütőpor
Krém:
Vaníliás:
4 dl rizstej
1,5 ek vanília aroma
1,5 ek édesítő
1,5 dkg barna rizsliszt
Csokis:
4 dl rizstej
1 ek holland kakaópor
1,5 ek édesítő
1,5 dkg barna rizsliszt
+ rumba ( rumaromába) áztatott mazsola
+ durvára darált dió
+ paleo csokoládé kókusztejszínnel felolvasztva
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a proteint és a sütőport. Kikeverjük, majd a hab felével is elkeverjük. Végül a hab másik felét óvatosan beleforgatjuk.
Ugyanígy járunk el a csokissal.
Majd egy nagyobb formába öntjük őket egymásra, villával eligazgatjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémeket közbe elkészítjük.
A 3 dl rizstejet felforralunk, közben a maradék 1 dl – t kikeverjük a rizsliszttel, vanília aromával, barna rizsliszttel, majd amikor forr a rizstej, akkor belekeverjük és sűrűre főzzük.
A csokissal ugyanígy járunk el.
Majd ha meghűlt a piskóta és a krémek is elkészültek, akkor a piskótát csíkokra vágjuk. Egy jéai tál aljára tesszük a felét, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával és a „levével” meglocsoljuk, megszórjuk dióval, majd jö a kakaós krém, majd újra piskóta, mazsola, dió és vaníliás krém.
Hagyjuk kihűlni, majd csokival meglocsolva tálaljuk.