Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hajdinás bagett (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

10 dkg csicseriborsó liszt

10 dkg hajdina liszt

2 dkg lenmag liszt

2,5 dkg Aby Mester keverék

20 gr útifűmaghéj

10 gr útifűmag őrlemény

7 gr sörélesztőpehely

1 cs sütőpor

5 gr xantán

1 ek ecet

3,5 dl víz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, jól eldolgozzuk, majd két darab bagettet formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, bevagdossuk, 10 percet állni hagyjuk.

Majd 200 fokos sütőben 10-15 percet sütjük, majd 180 fokon további kb 30-35 percet.

Az alapanyagokat az Egészségmarket biztosította.

Exit mobile version