Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Marlenka – kakaós (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

50 dkg Mester család süteményliszt

1,5 ek mézeskalács fűszerkeverék (Lucullus)

2 ek Mester kakaópor

2,5 ek édesítő (1:4)

16 gr Orgran tojáspótló + 12 ek víz elkeverve

30 dkg margarin

Krém:

40 gr Mester vaníliás pudingpor

3 ek vanília aroma

2-3 ek édesítő (1:4)

2 dl rizstejszín

2 ek margarin

6 dl rizstej

2-3 ek agavé szirup / méz / mézpótló

kb 3 ek rizsliszt

+ Mester kakaópor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és jó alaposan összedolgozzuk. 30 percet pihentetjük. Majd 5 részre vesszük. Kinyújtjuk őket (én 18×23 – tepsi méretre nyújtottam, de szerint a 18×18 is jó). Majd egyesével megsütjük őket kb 8-10 perc alatt.

A rizstejet kikeverjük a pudinggal és rizsliszttel,édesítővel,aromával. Majd megfőzzük, végül belekeverjük a rizstejszínt és margarint.

Ha meghűltek a lapok, akkor megkenjük őket. Lap – krém – lap……. Végük a tetejére is krém kerül, amit megszórunk a kakaóporral.

Exit mobile version