Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Diós patkó (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Mester kelt tészta liszt

20 dkg Mester süteményliszt

10 dkg puha margarin

10 dkg puha zsír

2 ek édesítő (1:4)

5 gr porélesztő

10 gr Orgran tojáspótló + 5 ek víz

kb 1 – 1,5 dl rizstej

+ darált dió édesítővel és némi rizstejjel keverve

+ rizstejszínes olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót,  zsírt és margarint, majd jó alaposan kidolgozzuk.Majd hozzáadjuk a rizstejet, és készre gyúrjuk. Hagyjuk 30 percet pihenni. Majd kinyújtjuk, kockákra vágjuk és megtöltjük dióval, majd feltekerjük és kiflit formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük rizstejes olajjal, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version