Hozzávalók:
25 dkg Mester süteményliszt
5 gr porélesztő
2 ek édesítő (1:4)
10 gr Orgran tojáspótló + 6 ek víz elkeverve
5 dkg Orgran gluténpótló
szerecsendió
fahéj
10 dkg margarin – olvasztott
1,55 – 1,65 dl rizstej
2 marék mazsola
diabetikus csokoládé
aszalt sárgabarack
+ olvasztott margarin a kenéshez
+ por édesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálba tesszük és összekeverjük (az aszalványok és csoki is jöhet bele), majd hozzáadjuk a tojáspótlót és margarint, eldolgozzuk, majd a rizstejet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd 30 percet meleg helyen kelesztjük. Majd lisztes lapon átdolgozzuk, kissé kinyújtjuk, majd az egyik oldalt középre hajtjuk és két mélyedést csinálunk, a közepe egy csíkban magasabb legyen.
Majd 30 percet újra pihentetjük, majd 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Még forrón margarinnal lekenjük, majd megszórjuk porédesítővel.