Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mester zserbó – mindenmentes (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

40 dkg Mester süteményliszt

3 gr porélesztő

2 ek édesítő (1:4)

7 gr Orgran tojáspótló + 4 ek víz

20 dkg puha margarin

kb 0,8 dl rizstej

+ édesített darált dió

+ baracklekvár

+ Mentes csokoládé / házi csoki

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A lisztet, édesítőt, élesztőt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint, jó alaposan összedolgozzuk, közben adjuk hozzá a rizstejet.

Majd hagyjuk 45 percet pihenni.

Négy részre szedjük és rizslisztes lapon kinyújtjuk őket.

Sütőpapíros tepsibe tesszük  az egyik lapt, majd megkenjük lekvárrak, majd jön a dió… amíg el nem fogy. Majd 180 fokon sütőben kb 25 – 30 perc alatt megsütjük.

A tetejére olvasztott csokit teszünk.

Exit mobile version