Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis csiga (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

35 dkg Nutri free mix per pane

10 dkg margarin

5 gr porélesztő

14 gr Orgran tojáspótló + 10 ek víz – elkeverve

1 ek útifűmaghéj

2,6 dl langyos rizstej

+ 8 dkg mentes csoki olvasztva + kakaópor + rizstej + édesítő – sűrű masszát kapjun

+ rizsliszta nyújtáshoz

+ édesítős rizstej a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a margarint és tojsápótlót, eldolgozzuk benne, majd a langyos rizstejet és alaposan kidolgozzuk. Egy órát kelesztjük meleg helyen, majd hosszúkás téglalap alakra kinyújtjuk. Megkenjük a csokis krémmel, majd feltekerjük a keskenyebb oldalról. Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük édesítős rizstejjel. 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük. Majd még forrón újra átkenjük édesítős rizstejjel.

Exit mobile version