Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Fánk mentesen (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

7,5 dkg tápióka keményítő

40 gr útifűmaghéj

12,5 dkg barna rizsliszt

8 dkg köles liszt

1 cs sütőpor

1 ek citromlé

kb 3,5 – 3,6 dl víz

+ olaj a sütéshez / kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük. majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, és alaposan kidolgozzuk. Majd 5-10 percet pihentetjük. Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, majd másfél – két ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánk szaggatóval szaggatjuk.

Forró olajban kisütjük.

Sütőben is süthetjük 180 fokon kb 20-30 perc alatt.

Sütőben sütve:

Exit mobile version